NJV Jaarvergadering 2023

Het jaarlijkse congres van de Nederlandse Juristen-Verenging (NJV) wordt gehouden op vrijdag 9 juni 2023 in Den Bosch. Het thema van de preadviezen dit jaar is heldere en duidelijke taal. In de preadviezen krijgt ‘Klare taal’ aandacht vanuit verschillende wetenschappelijke disciplines en niet alleen vanuit het juridische perspectief.

Preadviezen

  • Begrijpelijke overheidscommunicatie: dilemma’s en handreikingen vanuit communicatief en juridisch perspectief; Tirza Cramwinckel, Ted Sanders en Henk Pander Maat
  • Zo goed en helder en menselijk mogelijk. Een pleidooi voor sprekende uitspraken; Geerke van der Bruggen en André Verburg
  • Duidelijk en begrijpelijk. Over teksten en transactiebesluiten in het privaatrecht; Willem van Boom

Workshops

  • Juridisch helder schrijven
  • Begrijpelijkheid van tekst: psychologische inzichten
  • De (on)begrijpelijke overheidsboodschap

Meer informatie over het hele programma.

Voor wie?
Leden van de NJV, genodigden en belangstellenden
Datum en locatie
Vrijdag 9 juni 2023, 1931 Congrescentrum ’s-Hertogenbosch
Prijs
€ 35,- incl. borrel (vrijgesteld van btw)
Inschrijving
U schrijft zich in bij het CPO, onderdeel van de Radboud Universiteit. Het CPO neemt uw gegevens op zijn administratie en bewerkt uw gegevens uitsluitend ten behoeve van correspondentie of de organisatie van evenementen die het CPO in opdracht van de NJV verzorgt. U ontvangt 3 weken voor aanvang een factuur van het CPO.

>>> Direct inschrijven

Meepraten over het recht van morgen?

Wat brengt het recht van morgen? De Nederlandse Juristen-Vereniging (NJV) biedt juristen de gelegenheid met elkaar van gedachten te wisselen over relevante ontwikkelingen in het recht. Wilt u ook meedenken en meepraten over de toekomst van het recht? Word lid van de NJV en denk en praat mee over het recht van morgen! U ontvangt de preadviezen. En u kunt zich opgeven voor deelname aan de jaarvergadering.

>>> Lid worden

 

 

Over de NJV

De Nederlandse Juristen-Vereniging (NJV) is opgericht in 1870 en is de enige algemene vereniging van juristen in Nederland. De vereniging heeft als doel juristen de gelegenheid te geven om met elkaar van gedachten te wisselen over relevante ontwikkelingen in de wetgeving en in het recht.

 

Meer van NJV lezen