De Centrale Raad van Beroep is op 1 april begonnen met de podcast Uitspraak Centraal. In de podcast staat iedere keer een in het oog springende uitspraak centraal.
Willem-Jan van Brussel, senior raadsheer bij de Centrale Raad van Beroep, ontvangt iedere aflevering een collega die over een zaak komt vertellen. De Centrale Raad van Beroep maakt deze podcast om te vertellen over zijn werkterrein en om inzicht te geven in beslissingen die interessant zijn op het gebied van rechtsvorming en rechtseenheid.

In de eerste aflevering wordt een uitspraak besproken die gaat over kwijtschelding van een schuld in de bijstand: ECLI:NL:CRVB:2020:3387. Waar gaat de zaak over? Wat maakt deze uitspraak opvallend? Wat zijn de gevolgen van de uitspraak? Naast deze uitspraak wordt in de podcast nog de volgende uitspraak genoemd: ECLI:NL:CRVB:2018:363. Ook wordt er verwezen naar de Wet aanscherping handhaving en sanctiebeleid SZW-wetgeving. Interviewer en geïnterviewde hebben zelf geen inhoudelijke rol bij de besproken zaak.

Uitspraak Centraal verschijnt iedere twee maanden. De podcast is te vinden op de reguliere podcastkanalen: Apple podcasts, Spotify en Google podcasts. 

Laatste nieuws