Bonjo organiseert huisbewaring. Dat wil zeggen dat gedetineerden voor een periode van maximaal twee jaar hun huis in bewaring kunnen geven waardoor ze als ze weer buiten staan hun huis niet kwijt zijn. Veel te vaak weten gedetineerden niet dat de mogelijkheid bestaat. En als ze erachter komen, is het vaak te laat. Bonjo vindt dat mensen die opgepakt zijn bij binnenkomen in een huis van bewaring bij de intake moeten worden geïnformeerd over de mogelijkheid van huisbewaring. Dat gebeurt veel te weinig of eigenlijk bijna nooit. Het is een mooie taak voor de advocaat de vers ingeslotene op de mogelijkheid te wijzen. Wellicht dat advocaten zelfs de taak op zich kunnen nemen het eerste contact met Bonjo te verzorgen. Bonjo bemiddelt dan wel verder. Bonjo is te bereiken via info@bonjo.nl of 020 – 6659420. Of via het gratis nummer: 0800 3334446.
Laatste nieuws
RSJ signaleert steeds strengere maatregelen in gevangenissen
24 april 2025
De RSJ is bezorgd over de nieuwe, strengere maatregelen en schrijft dat meer beveiliging niet automatisch leidt tot meer veiligheid.
Inspectie gaat missie-archief Ministerie van Defensie onderzoeken
24 april 2025
Aanleiding zijn de videobeelden van Hawija die bijna tien jaar onvindbaar waren, maar recent werden teruggevonden na een korte zoekactie.
Luchtvaartmaatschappijen moeten over krimp Schiphol procederen bij Raad van State
24 april 2025
Verschillende luchtvaartorganisaties spanden een zaak aan tegen de Staat en Schiphol. Zij willen voorkomen dat het maximumaantal vluchten op Schiphol wordt verlaagd van 500.000 naar 478.000.
Raad van State: opvang van derdelanders Oekraïne mag worden beëindigd
23 april 2025
Het HvJ EU oordeelde eind 2024 dat de opvang mocht stoppen. De uitspraak van RvS volgt op een jarenlange juridische discussie over de status van derdelanders uit Oekraïne in Nederland.
Boetes voor Apple en Meta voor overtreden Digital Markets Act
23 april 2025
De boetes die de Europese Commissie heeft opgelegd zijn de eerste na de inwerkingtreding van de digitalemarktenverordening.
Jaarverslag Raad van State 2024: democratie staat onder druk
17 april 2025
Tegenover de gevaarlijke duiding van democratie als ‘majority rules’ moeten krachtige waarborgen staan voor de integriteit van de democratische rechtsstaat en een duidelijk merkbaar democratisch ethos.
Nationaal Rapporteur: zeer uiteenlopende rechterlijke uitspraken in mensenhandelzaken
15 april 2025
Er lijkt er weinig vooruitgang te worden geboekt in de consistente toepassing van art. 273f uit het Wetboek van Strafrecht.
Huiselijk geweld nauwelijks factor in familierechtelijke procedures
15 april 2025
Als er al aandacht is voor veiligheid, gaat dit alleen om de veiligheid van het kind, en niet om dat van de ouder die slachtoffer is van huiselijk geweld of dwingende controle, schrijven onderzoekers van het Verwey-Jonker Instituut.
Contourennota intrekking Spreidingswet in consultatie
14 april 2025
Het kabinet wil de Spreidingswet op 1 februari 2026 afschaffen maar de inmiddels verworven plekken die de verdeelbesluiten onder de Spreidingswet hebben opgeleverd, behouden.
Onderzoek voor- en nadelen lekenrechtspraak in strafrecht
14 april 2025
Door lekenrechtspraak worden burgers beter geïnformeerd over de werking van de rechtspraak, maar de participatie van leken vraagt om ingrijpende hervormingen in het strafproces.