Er is een nieuw crowdfunding platform gelanceerd: Crowdsuing. Een Nederlands initiatief dat individuen de macht in handen geeft om onrecht door grote machtige organisaties, instellingen en overheidsinstanties aan te pakken waar het telt: in de rechtszaal. Crowdsuing is het eerste online platform ter wereld dat geloof in de rechtsgang koppelt aan de kracht van crowdfunding.

Crowdsuing wil een positief effect hebben op gedrag van organisaties en bieden daarom een platform om echt iets te veranderen. Ze geven macht aan de massa en trekken zo nodig grote organisaties de rechtzaal in.

Iedereen kan zaken indienen op de website Crowdsuing.nl, die vervolgens door collectieve funding door gelijkgestemden werkelijkheid kan worden. Het gaat om zaken met maatschappelijke relevantie, bijvoorbeeld tegen de genetische technologiereus Monsanto, de onduidelijke tarieven van telecombedrijven of organisaties die onze privacyregels totaal negeren.

Elke Nederlander die vindt dat een specifieke zaak een gelijke strijd in de rechtszaal verdient, kan deze steunen door een klein bedrag te doneren. Is het beoogde bedrag binnen dan wordt de rechtszaak aangespannen. Idealiter is de aandacht op crowdsuing.nl al voldoende om een bedrijf in beweging te krijgen. Dan is de rechtszaal niet meer nodig. Iemand die nu 10 euro geeft voor een zaak klinkt als een klein gebaar, maar tienduizenden of honderdduizenden die 10 euro geven, levert een resultaat met een reusachtige slagkracht. Zo maakt Crowdsuing het gevecht tussen mensen en multinationals, grote organisaties en overheden weer eerlijk.

 

 

 

Laatste nieuws