Scriptieprijs Nederlandse Vereniging voor Energierecht

Ter bevordering van de belangstelling voor het energierecht reikt het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Energierecht een scriptieprijs uit aan diegene die in zijn scriptie blijk heeft gegeven van een voldoende diepgravende analyse van (een onderdeel) van het energierecht. Een ieder die in de periode van 1 oktober 2014 tot en met 31 december 2016 aan een Nederlandse universiteit een masterscriptie heeft geschreven over (een onderdeel van) het energierecht die is beoordeeld met een cijfer 7,5 of hoger kan deze t/m 1 juli 2017 ter beoordeling indienen. De auteur van de scriptie die als beste wordt beoordeeld zal worden beloond met een geldbedrag van € 1000 alsmede een jaar lang gratis lidmaatschap van de Nederlandse Vereniging voor Energierecht.

De Nederlandse Vereniging voor Energierecht heeft ten doel en houdt zich bezig met de bevordering van de interesse in en de verspreiding van de kennis van het energierecht in de breedste zin, met name aangaande regelgeving en overeenkomsten op het gebied van de opsporing, productie, verwerking, opslag, transport, levering en de verhandeling van energie en energieproducten. Het aandachtsgebied strekt zich uit tot (1) de opsporing en de winning van koolwaterstoffen, (2) de productie van elektrische energie uit diverse bronnen, waaronder fossiele brandstoffen, kernenergie en de hernieuwbare brandstoffen zoals wind, zonnestraling en biomassa, (3) de opslag en het transport van energie (zowel leiding gebonden als andere vormen van transport) met name ten aanzien van de aardgas- en elektriciteitsmarkt, (4) de verhandeling van energie en afgeleide energieproducten, (5) het klimaatbeleid voor zover dit betrekking heeft op de energiesector, (6) de regulering van de nutsvoorzieningen voor zover relevant voor de energiesector en (7) de levering van elektriciteit, gas en warmte.

Datum:

7 juni t/m 1 juli 2017

Locatie:

Kosten:

AanmeldenLees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

Poll: Zit er toekomst in Legal Visions?

Op onze site vindt u een video presentatie van een arrest van de Raad van State.  Wat zou u er van vinden wanneer wij, bijvoorbeeld wekelijks, de belangrijkste uitspraken (straf-, privaat- en bestuursrecht) door middel van content-visualisatie aan u zouden presenteren? En ziet u videopresentaties een rol spelen binnen uw kantoor, bijv. bij het jurisprudentieoverleg (zie de tweede poll hieronder)?

  • Ha, eindelijk! Ik zou het lezen van stukken graag willen afwisselen met het kijken naar visuals om bij te blijven (32) Ha, eindelijk! Ik zou het lezen van stukken graag willen afwisselen met het kijken naar visuals om bij te blijven (32) 70%
  • Nee, dank. Er gaat niets boven het geschreven woord (14) Nee, dank. Er gaat niets boven het geschreven woord (14) 30%

Totaal aantal stemmen: 46

Datum van plaatsing: 08/06/17

Poll: Zou u videopresentaties gebruiken?

Ziet u videopresentaties een rol spelen binnen uw kantoor bijv. bij het jurisprudentieoverleg?

  • Nee, ik zie de toegevoegde waarde daar niet zo van in (31) Nee, ik zie de toegevoegde waarde daar niet zo van in (31) 67%
  • Ja, een videopresentatie voegt hier echt iets toe (15) Ja, een videopresentatie voegt hier echt iets toe (15) 33%

Totaal aantal stemmen: 46

Datum van plaatsing: 08/06/17

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.