Samenwerkingsvormen in bouw- en vastgoedprojecten: opzetten en ontvlechten

Bij (de ontwikkeling van) bouwprojecten is van oudsher behoefte aan samenwerkingsverbanden. Sommige daarvan zijn reeds lang standaard geregeld; andere vragen om een maatwerk aanpak. In het eerste deel van deze studiemiddag, georganiseerd door het Instituut voor Bouwrecht, wordt ingegaan op oude en nieuwe juridische varianten, contractueel en in de vorm van rechtspersonen. Aan de orde komen de voornaamste kenmerken van veelgebruikte samenwerkingsvormen, de keuze van een geschikte samenwerkingsvorm en de belangrijkste contractuele en vennootschapsrechtelijke regelingen.

In het tweede deel wordt nader ingegaan op de beëindiging en herstructurering van samenwerkingsverbanden, met name in de context van (op handen zijnde) insolventiesituaties. Hoe stelt men als participant zijn rechten veilig, zowel tegenover de opdrachtgever, als tegenover een bewindvoerder of curator; hoe kan de samenwerking met zo min mogelijk kleerscheuren worden voortgezet, al dan niet met nieuwe deelnemers. Aan de orde zullen komen beëindigings- en voortzettingsbedingen, afbouwgaranties, retentierecht en zekerheden, positie van derden, waaronder banken en garantstellers. Inleiders: Mr. P.J.R. Habraken en mr. H.J.R. Raven, beiden advocaat HabrakenRutten Advocaten B.V. te Rotterdam.

Datum:

16 mei 2017 vanaf 13:00 tot 17:00

Locatie:

Meeting Center New Babylon
Anna van Buerenplein 29
Den Haag

Kosten:

AanmeldenLees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.