Reclameboek jurisprudentielunch

Tijdens deze jurisprudentielunch, georganiseerd door eduLex, onderdeel van uitgeverij deLex, bespreken Jan Kabel en Ebba Hoogenraad belangrijke en actuele jurisprudentie.

Jan Kabel spreekt over uitspraken van het HvJ EU en het EHRM op het terrein van oneerlijke handelspraktijken, reclame en direct marketing en de consequenties daarvan voor de Nederlandse praktijk. Het gaat over publiciteit in het vrije beroep, prijsverlagingen, prijsvergelijking en andere vormen van prijsinformatie, voedings- en gezondheidsclaims, reclame op audiovisuele media, verwijzingen in reclame naar een website en wat er nog meer aan de orde komt in de Europese rechtspraak.

Ebba Hoogenraad geeft een update van beslissingen van de Reclame Code Commissie, het College van Beroep en de rechter: van hardcore misleidingszaken tot en met de discussies over goede smaak en fatsoen. De do’s and dont’s in social media, ook bij ‘gevoelige producten’. En verder concrete voorbeelden hoe de Stichting Reclame Code de Europese regels voor food law toepast op verpakkingen van alledaagse supermarkt artikelen.  

Datum:

18 mei 2017 vanaf 12:00 tot 15:15

Locatie:

Crowne Plaza South
George Gershwinlaan 101
Amsterdam

Kosten:

AanmeldenLees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.