Principles on Climate ­Obligations of Enterprises

De Vereniging voor Aansprakelijkheids- en Schadevergoedingsrecht organiseert de officiële presentatie van de ‘Principles on Climate Obligations of Enterprises’. Die beogen de juridische verplichtingen van bedrijven en grote beleggers met het oog op klimaatverandering in kaart te brengen. Ze zijn de opvolger van de ‘Oslo Principle’ van maart 2015. De Climate Principles for Enterprises zijn geschreven door een groep juridische deskundigen uit vijf continenten en worden onderschreven door 36 vooraanstaande deskundigen, waaronder hoge rechters, van alle continenten, Sprekers zijn Geert Corstens, de vorige President van de Hoge Raad over de rol van de rechter, Mark Campanale, oprichter en executive director van het Carbon Tracker Initiative en Nathan Fabian, director Policy and Research of UN PRI (Principles for Responsible Invest­ment). Vervolgens zullen drie leden van de Expert Group ingaan op de kernelementen: Brian Preston uit Australië, Philip Sutherland uit Zuid-Afrika en VASR-voorzitter Jaap Spier, oud-­Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad, buitengewoon hoogleraar global challenges aan de Universiteit van Amsterdam Politics, Psychology, Law and Economics College en de Universiteit van Stellenbosch. Hierna is er ruim gelegenheid voor discussie.

Datum:

18 januari 2018 vanaf 13:00 tot 17:00

Locatie:

een zaal van de Universiteit van Amsterdam
Amsterdam

Kosten:

VASR-leden gratis. Niet-leden uit advocatuur en bedrijfsleden € 75, niet-leden van universiteiten € 50. Leden krijgen gratis een boekje waarin de ’Principles on Climate Obligations of Enterprises’ worden besproken. Niet-leden krijgen dit boekje na betaling en inschrijving.
AanmeldenLees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.