LRGD Symposium

Op 23 november 2017 organiseert het Landelijk register van gerechtelijke deskundigen (LRGD) haar jaarlijkse symposium. Om een uitspraak te doen in een geschil waarin technische aspecten een beslissende rol spelen kan de rechter één of meer deskundigen benoemen. Die deskundigen leveren dan de (vak)technische antwoorden op de vragen van de rechter. Zo wordt bewerkstelligd dat de ontbrekende technische kennis van de rechter wordt aangevuld, die op grond daarvan de juridische beslissing neemt. Die deskundigen moeten dan wel voldoende kwaliteit in huis hebben. Sinds januari 2007 hebben rechters en betrokken partijen de mogelijkheid om bij de benoeming van deskundigen gebruik te maken van een register. De stichting Landelijk Register van Gerechtelijk Deskundigen, is in 2005 opgericht door gerechtelijke deskundigen. Zij volgden destijds gezamenlijk een specialisatie opleiding tot gerechtelijke deskundige. Die opleiding bestond tot dan toe niet. In 2017 werken partijen, advocaten en de rechtspraak 10 jaar met bij het LRGD geregistreerde deskundigen. Tijdens dit symposium zullen sprekers vanuit verschillende achtergrond hierop reflecteren.

Datum:

23 november 2017 vanaf 10:00 tot 16:30

Locatie:

Jaarbeurs Utrecht, Supernova, Zaal Progress
Jaarbeursplein
Utrecht

Kosten:

Geregistreerd bij het LRGD: € 210,00 excl. BTW Geregistreerd bij het NIVRE of NMI: € 210,00 excl. BTW Cursist bij JPAO Leiden, SFM of LSLE: € 210,00 excl. BTW Lid van de Rechterlijke macht: € 60,00 incl. BTW Lid van NVVIR / VIRA: € 210,00 excl. BTW Advocatuur: : € 210,00 excl. BTW Overige deelnemers: € 335,00 excl. BTW
AanmeldenLees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.