Het EU-Grondrechtenhandvest in het vreemdelingenrecht

Het EU-Grondrechtenhandvest speelt een steeds grotere rol in het vreemdelingenrecht. Veel advocaten zijn hiervan op de hoogte, maar toepassing van het Handvest leidt soms tot vragen, bijvoorbeeld over de reikwijdte van het Handvest en over de relatie van het Handvest tot het EVRM. Ook meer specifieke vragen over de juiste toepassing van het Handvest in het Nederlandse vreemdelingenrecht worden gesteld. Tijdens deze studiedag, georganiseerd door het Montaigne Centrum voor Rechtspleging en Conflictoplossing (Universiteit Utrecht), wordt ingegaan op die onderdelen van het Handvest die relevant zijn voor de vreemdelingenrechtpraktijk.

De cursus is opgedeeld in een studiedag, een e-learning module en een afsluitend seminar. De studiedag vindt plaats op donderdag 23 november. Tijdens deze interactieve dag worden zowel inhoudelijke lectures gegeven als specifieke vreemdelingenrechtcasus behandeld. De e-learning module biedt uitleg en oefenmogelijkheden met betrekking tot de juiste toepassing van het Handvest in concrete zaken.

Tijdens het afsluitende seminar op 20 april 2018 zullen de rechters, advocaten en officieren die deze cursussen hebben gevolgd bij elkaar komen en aan de hand van concrete casusbesprekingen hun ervaringen met het Handvest delen. Docent: mr. Aniel Pahladsingh, jurist bij de Raad van State.

Datum:

23 november 2017 vanaf 09:00 tot 17:00

Locatie:

Universiteit Utrecht
Domplein 29
Utrecht

Kosten:

Informatie en aanmelden:

Meer informatie
AanmeldenLees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.