Expertmeeting ‘Zonder pardon achtergelaten’

Het Landelijk Knooppunt Huwelijksdwang en Achterlating (LKHA) organiseert de expertmeeting ‘Zonder pardon achtergelaten’ onder voorzitterschap van Ian Sumner en met medewerking van Lenneke Alink, hoogleraar forensische gezinspedagogiek. Jaarlijks worden minderjarige jongens en meisjes door hun ouder(s) en/of familie onder valse voorwendselen meegenomen naar het buitenland en daar achtergelaten zonder afspraken wanneer zij hun ouder(s) weer zien en of zij terug mogen keren naar Nederland. Zij gaan vaak niet naar school, leven in slechte omstandigheden, hebben geen beschikking over telefoon, internet, paspoort en geld. De gezaghebbende ouders zijn beide akkoord met het feit dat hun kind achterblijft. De ouder(s) en/of familie zelf keren zonder de achtergelaten minderjarige terug naar Nederland.

Met deze expertmeeting wordt getracht de kennis te vergroten over de problematiek rondom achterlating van minderjarigen en worden de mogelijkheden verkend om minderjarigen te beschermen die door hun ouders zijn achtergelaten in het buitenland. De expertmeeting is voor de rechtelijke macht, Raad voor de Kinderbescherming, Openbaar Ministerie, betrokken ministeries en directies gecertificeerde instelling.  

Datum:

12 juni 2017 vanaf 13:00

Locatie:

New World Campus
Spaarneplein 2
Den Haag

Kosten:

AanmeldenLees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.