De BRP: wie bent u, vreemdeling?

De Basisregistratie Personen (BRP), de opvolger van de Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens (GBA), is de Nederlandse basisregistratie van persoonsgegevens, die gebruikt wordt door bijna 1.000 instanties en semi-overheidsinstellingen.

Problemen voor vreemdelingen ontstaan op het moment dat zij om een opname of wijziging van persoonsgegevens verzoeken, maar geen brondocumenten kunnen overleggen of als aan de echtheid daarvan wordt getwijfeld of de inhoud als onbetrouwbaar wordt geacht. Hoe kan worden aangetoond dat de oude, geregistreerde gegevens niet juist zijn en de nieuwe gegevens wel? Wat zijn de voorwaarden? Welke bewijskracht hebben deze gegevens? Welke bevoegdheden heeft een gemeenteambtenaar bij het behandelen van correctieverzoeken? Hoe kan het dat de IND met een andere verblijfstitelcode werkt dan vermeld in de BRP? En wat is de rol van de IND in dit proces? In deze cursus, georganiseerd door de Stichting Migratierecht, beogen de docenten op al deze vragen, en nog meer, een antwoord te geven.

Datum:

30 oktober 2017 vanaf 12:00 tot 17:15

Locatie:

Spaces
Herengracht 124-128
Amsterdam

Kosten:

AanmeldenLees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

Agenda

Legal Visions: jurisprudentie in korte videopresentaties

Het enthousiasme voor TaxVisions met elke week de belangrijkste fiscale jurisprudentie in korte videopresentaties (https://www.wolterskluwer.nl/taxvisions) heeft Wolters Kluwer bewogen om ook voor (andere) juristen bij wijze van proef een animatie video te maken van een arrest van de Raad van State. Er zijn plannen om dit wekelijks te gaan doen voor de belangrijkste jurisprudentie (strafrecht, privaatrecht en bestuursrecht). Lijkt u dat wat? Laat het ons weten via redactie@njb.nl

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.