Cursus UAV-GC 2005 voor Woningcorporaties

Opdrachtgevers van bouwopdrachten hebben de keus uit het model waarbij zij een ontwerp laten maken en dat vervolgens ter hand stellen aan een aannemer ter uitvoering (het UAV 2012 model) en het model waarbij zij aan één partij ontwerp en uitvoering opdragen (het UAV-GC 2005 model). Dit laatste model wordt steeds vaker gebruikt. Juridisch liggen de kaarten in dat model principieel anders dan in het UAV 2012 model. De opdrachtnemer heeft de, traditioneel bij de opdrachtgever liggende, taak van de zorg voor het ontwerp op zich genomen en is daar ook voor aansprakelijk, naast zijn aansprakelijkheid voor de uitvoering. Dit heeft als gevolg, dat de opdrachtgever een andere rol in het bouwproject heeft en dat doet zich met name voelen op het gebied van de controle. Wordt onder het UAV 2012 model directie gevoerd en zit de opdrachtgever als het ware boven op de werkzaamheden van de aannemer, dat is bij het UAV-GC 2005 model uitdrukkelijk niet de bedoeling. Kennis van de UAV-GC 2005 en de mores die in acht genomen moeten worden tijdens een project dat beheerst wordt door deze algemene voorwaarden is dan ook van groot belang.

In deze cursus, georganiseerd door het Instituut voor Bouwrecht, wordt de UAV-GC 2005 behandeld aan de hand van de tekst en sprekende voorbeelden aan het leven ontleend. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan de Aedes DBM voorwaarden en de afwijkingen van de UAV-GC 2005 die daarin zijn opgenomen. Inleider: Prof. mr. dr. M.A.B. Chao-Duivis, directeur Instituut voor Bouwrecht te Den Haag en hoogleraar Bouwrecht TU Delft. 

Datum:

19 september 2017 vanaf 13:00 tot 16:30

Locatie:

KIVI Congresbureau
Prinsegracht 23
Den Haag

Kosten:

€ 295
AanmeldenLees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.