Cursus Interculturele communicatie in de migratiepraktijk

Hoe kunnen culturele verschillen tussen de cliënt en de IND de beoordeling van de aanvraag beïnvloeden? En hoe gaat de advocaat en/of rechtshulpverlener zo goed mogelijk mee om? Deze cursus brengt verdiepende inzichten en praktische tools, zodat  cliënten zo goed mogelijk kunnen worden bijgestaan. 

De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten van een dagdeel. De eerste bijeenkomst wordt besteed aan kennisopbouw aan de hand van casuïstiek besprekingen en presentaties. Onderwerpen als culturele normen, waarden en communicatiegewoonten in enkele herkomstlanden, zoals Eritrea en Afghanistan, komen aan bod alsmede cultuur in richtlijnen, regelgeving en jurisprudentie. De tweede bijeenkomst staat in het teken van het verbeteren van uw interculturele vaardigheden aan de hand van gesimuleerde gesprekssituaties die u zult herkennen uit uw werkpraktijk. 

De nadruk in deze cursus ligt op de geloofwaardigheidsbeoordeling in asielzaken en het vaststellen van de gezinsband in zaken betreffende gezinshereniging. 

In de cursus is plaats voor maximaal 15 deelnemers, waardoor er veel ruimte is voor vragen en gedachtewisseling. De mogelijkheid bestaat om voorafgaand aan de cursus vragen en casussen in te dienen per e-mail. 

Datum:

7 november 2017 vanaf 12:30 en 21 november 2017

Locatie:

Spaces Herengracht
Herengracht 124-128
Amsterdam

Kosten:

AanmeldenLees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

Agenda

Legal Visions: jurisprudentie in korte videopresentaties

Het enthousiasme voor TaxVisions met elke week de belangrijkste fiscale jurisprudentie in korte videopresentaties (https://www.wolterskluwer.nl/taxvisions) heeft Wolters Kluwer bewogen om ook voor (andere) juristen bij wijze van proef een animatie video te maken van een arrest van de Raad van State. Er zijn plannen om dit wekelijks te gaan doen voor de belangrijkste jurisprudentie (strafrecht, privaatrecht en bestuursrecht). Lijkt u dat wat? Laat het ons weten via redactie@njb.nl

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.