Cursus Inreisverbod

Sinds de Terugkeerrichtlijn in de Nederlandse vreemdelingenwetgeving is geïmplementeerd wordt de praktijk met nieuwe en gecompliceerde kwesties geconfronteerd. In deze verdiepingscursus, georganiseerd door de Stichting Migratierecht, behandelen mr. M.F. Wijngaarden (advocaat) en mr. A. Pahladsingh (jurist bij de Raad van State en rechter-plaatsvervanger Rb. Rotterdam) het wettelijk kader van het inreisverbod, wanneer een inreisverbod wordt opgelegd en welke rechtsmiddelen hiertegen kunnen worden ingezet alsmede de openbare orde-aspecten en het procesbelang.

Daarnaast wordt in deze cursus aandacht besteed aan de recente rechtspraak van het Hof van Justitie van de EU, de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en de Hoge Raad over het inreisverbod en de Terugkeerrichtlijn waaronder de toepassing van het Unierechtelijke openbare criterium vs. de nationale glijdende schaal.

Datum:

2 november 2017 vanaf 12:30 tot 17:15

Locatie:

Rotterdam Schouwburg (De Tuinkamer)
Schouwburgplein 25
Rotterdam

Kosten:

AanmeldenLees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

Agenda

Legal Visions: jurisprudentie in korte videopresentaties

Het enthousiasme voor TaxVisions met elke week de belangrijkste fiscale jurisprudentie in korte videopresentaties (https://www.wolterskluwer.nl/taxvisions) heeft Wolters Kluwer bewogen om ook voor (andere) juristen bij wijze van proef een animatie video te maken van een arrest van de Raad van State. Er zijn plannen om dit wekelijks te gaan doen voor de belangrijkste jurisprudentie (strafrecht, privaatrecht en bestuursrecht). Lijkt u dat wat? Laat het ons weten via redactie@njb.nl

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.